Tips voor het verkopen van je eigen woning

Het verkopen van je eigen woning doe je niet zomaar. Veel mensen weten dan ook niet waar ze moeten beginnen. Voor het verkopen van je eigen huis, zijn een aantal stappen die doorlopen moeten worden. Deze hebben wij voor jou op een rijtje gezet.

Bereid de verkoop voor

Een goed begin, is het halve werk. Daarom is het slim om je goed voor te bereiden, vooraleer je begint aan het verkopen van je eigen huis. Denk goed na over bijvoorbeeld de volgende zaken: wil ik met of zonder makelaar werken? Wat is een goede prijs wanneer ik mijn woning wil verkopen? En welk energielabel heeft mijn huis? Ook wanneer je de woning moet verkopen wegens een scheiding, brengt dit extra zaken met zich mee. Wanneer jij in de woning wilt blijven wonen en je partner weggaat, dan zul je je partner moeten uitkopen. Hierna komt zowel de hypotheek, als de woning op jouw naam te staan.

Bekijk de opties voor je hypotheek

Wanneer je je huis wilt verkopen en een nieuwe woning wilt aankopen, zul je moeten kijken wat je met de hypotheek gaat doen. Het verschilt per soort hypotheek wat de regels zijn voor het meenemen van je hypotheek. Een aflossingsvrije hypotheek kun je bijvoorbeeld zo meenemen als je je eigen woning wilt verkopen, maar aan een annuïteitenhypotheek zitten meer regels verbonden. Hierbij betaal je maandelijks een vast bedrag aan rente en een vast bedrag wat je aflost. Maar hoe zit dat als je een nieuwe woning voor een andere prijs hebt gevonden? Neem contact op met je hypotheekverstrekker om te kijken wat je opties zijn wanneer je je woning wilt verkopen.

Laat je woning opkopen

Tot slot is er de mogelijkheid dat wij je huis opkopen. Dit scheelt een boel tijd, waardoor je snel over kunt gaan tot het aankopen van een nieuwe woning. Wij doen een taxatie op je huis en brengen daarna een bod uit op de woning die je wilt verkopen. Als je akkoord gaat met het bod, kunnen we de details afstemmen en stellen we een koopakte op. Nadat je deze hebt ondertekend, wordt deze opgestuurd naar de notaris en is je huis verkocht!

Waarom direct uw woning verkopen?

Wilt u graag uw eigen woning verkopen via HuizenInkoop.nl? Wij zorgen ervoor dat uw huis op zeer korte termijn verkocht is, zonder bijkomende makelaarskosten en zorgen. Neem vrijblijvend contact op met HuizenInkoop.nl door het contactformulier in te vullen of bekijk de veelgestelde vragen. Wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met u op.

Categorieen: Woning verkopen

Woning snel verkopen: Hoe werkt het?

Wilt u geen zorgen meer over de verkoop van uw huis? Of wilt u uw huis verkopen zonder makelaar? Dan bent u bij HuizenInkoop.nl aan het juiste adres! Onze missie is het snel verkopen van uw huis! Uw huis laten opkopen door HuizenInkoop.nl levert u een rijtje aan voordelen op:

Start gratis waardebepaling

Beleggingspand verkopen zonder makelaar

U kunt verschillende redenen hebben om uw beleggingspand te verkopen. Wat de reden ook is, HuizenInkoop.nl zorgt ervoor dat uw beleggingspand razendsnel verkocht is. Wanneer u uw beleggingspand wilt verkopen, regelen wij alles met betrekking tot de verkoop van uw pand. Door onze jarenlange ervaring kennen wij de markt van binnen en buiten. Daarnaast heeft u het voordeel dat wij uw beleggingspand kopen zonder dat daarbij dus een makelaar aan te pas komt.

Meer diensten

Eigen woning verkopen

Het verkopen van je eigen huis doe je niet zomaar. Veel mensen weten dan ook niet waar ze moeten beginnen. HuizenInkoop.nl kan u helpen bij de verkoop van uw eigen woning door uw zorgen uit handen te nemen. Voor het verkopen van je eigen woning, zijn een aantal stappen die doorlopen moeten worden. Deze hebben wij voor jou op een rijtje gezet. Hieronder leest u hoe wij te werk gaan.

Huis opkopen

Wilt u graag uw huis laten opkopen? Bij HuizenInkoop.nl kunt u uw woning laten opkopen indien u uw woning direct wilt verkopen. Zelfs als u uw woning wilt laten opkopen binnen een aantal dagen is dat mogelijk bij HuizenInkoop.nl. Het is ook mogelijk wanneer u nog niets anders heeft, uw woning aan ons te verkopen én het meteen terug te huren.

Huis verkopen aan investeerder

Bij HuizenInkoop.nl kunt u uw huis verkopen aan een investeerder. Wanneer u aan ons uw huis verkoopt, hoeft u zich geen zorgen te maken. Dankzij onze jarenlange ervaring zorgen wij ervoor dat het verkopen van uw huis aan een investeerder erg soepel verloopt. Er zijn verschillende redenen om uw woning aan een investeerder te verkopen. Het wegnemen van dubbele lasten, een executieveiling voorkomen of het niet kunnen vinden van een geschikte koper zijn slechts enkele voorbeelden. Welke reden u ook heeft, wij van HuizenInkoop.nl helpen u graag met uw huis verkopen aan een investeerder!

Huis verkopen en goedkoper terugkopen

Wilt u uw huis verkopen een ander huis terugkopen? Huizeninkoop.nl maakt dit mogelijk. Er zijn allerlei redenen waarom het soms nodig is uw huis snel te verkopen. Bijvoorbeeld wanneer u verandert van werk, uw relatie stuk loopt of wanneer u kleiner wilt gaan wonen. Wat de reden ook is, soms moet u uw huidige huis verkopen en goedkoper terugkopen. Huizeninkoop.nl koopt huizen op van huiseigenaren en stelt u in staat een goedkoper huis terug te kopen. Lees snel door voor de voordelen van uw huis verkopen en terugkopen via de bemiddeling van Huizeninkoop.nl.

Huis verkopen na overlijden

Wilt u graag een huis verkopen na overlijden een familielid, zonder tussenkomst van een makelaar? HuizenInkoop.nl is daar om u te helpen! Onze jarenlange ervaring en brede netwerk zorgen ervoor dat wij u kunnen bijstaan en adviseren op het gebied van een huis verkopen na overlijden. Er kunnen vele redenen zijn waarom u een huis van een familielid wilt verkopen. U kunt terecht bij HuizenInkoop.nl voor zowel een ouderlijk huis verkopen na overlijden als een woning verkopen na overlijden van een echtgenoot.

Huis verkopen zonder makelaar

Wanneer u graag zelf uw huis wilt verkopen, dan kunt u ervoor kiezen om te verkopen zonder makelaar via HuizenInkoop.nl. Dat heeft één groot voordeel. U bespaart namelijk de makelaarskosten. Daarnaast zijn er nog andere voordelen waarom u een verkopen zonder makelaar interessant zou kunnen zijn. Wanneer u een aanvraag heeft gedaan via het contactformulier op onze website, bieden wij altijd een eerlijke prijs tegen marktwaarde. Ook wanneer uw woning verouderd is. HuizenInkoop.nl staat voor u klaar!