Uw eigen woning verkopen?

Doe nu een gratis aanvraag

[]
1
keyboard_arrow_leftPrevious
Nextkeyboard_arrow_right
FormCraft - WordPress form builder

Hoe gaat de verkoop van uw eigen woning in zijn werk?

Het verkopen van je eigen huis doe je niet zomaar. Veel mensen weten dan ook niet waar ze moeten beginnen. HuizenInkoop.nl kan u helpen bij de verkoop van uw eigen woning door uw zorgen uit handen te nemen. Voor het verkopen van je eigen woning, zijn een aantal stappen die doorlopen moeten worden. Deze hebben wij voor jou op een rijtje gezet.  Hieronder leest u hoe wij te werk gaan.

Bereid de verkoop voor

Een goed begin, is het halve werk. Daarom is het slim om je goed voor te bereiden, vooraleer je begint aan het verkopen van je eigen huis. Denk goed na over bijvoorbeeld de volgende zaken: wil ik met of zonder makelaar werken? Wat is een goede prijs wanneer ik mijn woning wil verkopen? En welk energielabel heeft mijn huis? Ook wanneer je de woning moet verkopen wegens een scheiding, brengt dit extra zaken met zich mee. Wanneer jij in de woning wilt blijven wonen en je partner weggaat, dan zul je je partner moeten uitkopen. Hierna komt zowel de hypotheek, als de woning op jouw naam te staan.

Bekijk de opties voor je hypotheek

Wanneer je je huis wilt verkopen en een nieuwe woning wilt aankopen, zul je moeten kijken wat je met de hypotheek gaat doen. Het verschilt per soort hypotheek wat de regels zijn voor het meenemen van je hypotheek. Een aflossingsvrije hypotheek kun je bijvoorbeeld zo meenemen als je je eigen woning wilt verkopen, maar aan een annuïteitenhypotheek zitten meer regels verbonden. Hierbij betaal je maandelijks een vast bedrag aan rente en een vast bedrag wat je aflost. Maar hoe zit dat als je een nieuwe woning voor een andere prijs hebt gevonden? Neem contact op met je hypotheekverstrekker om te kijken wat je opties zijn wanneer je je woning wilt verkopen.

Laat je woning opkopen

Tot slot is er de mogelijkheid dat wij je huis opkopen. Dit scheelt een boel tijd, waardoor je snel over kunt gaan tot het aankopen van een nieuwe woning. Wij doen een taxatie op je huis en brengen daarna een bod uit op de woning die je wilt verkopen. Als je akkoord gaat met het bod, kunnen we de details afstemmen en stellen we een koopakte op. Nadat je deze hebt ondertekend, wordt deze opgestuurd naar de notaris en is je huis verkocht!

Contact opnemen

Bekijk het stappenplan van HuizenInkoop.nl

1

Taxatie & bod

Wij doen een taxatie en brengen een bod uit op uw woning.

2

De afspraken

Als u akkoord gaat met het bod stemmen we de details zoals de opleverdatum af.

3

Koopakte opstellen

We stellen de koopakte op en tekenen die.

4

Uw huis is verkocht!

De koopakte passeert bij de notaris en uw eigen woning is verkocht.

Contact opnemen om snel uw eigen woning te verkopen

Wilt u uw eigen woning verkopen? Wij zorgen voor een snelle verkoop van uw huis, zonder bijkomende makelaarskosten en zorgen. Neem vrijblijvend contact op met HuizenInkoop.nl door het contactformulier in te vullen of bekijk de veelgestelde vragen. Wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met u op.